Да учиш в Калифорния,САЩ

Да учиш в Калифорния,САЩ

Postby yanabojkova » 11 Oct 2013, 23:32

Да учиш в Калифорния,САЩ
Вече трета година съм студентка в Калифорнийски университет. Края на 11ти клас реших че искам да уча в Америка,бях се насочила към Източното крайбрежие, но след като избрах специалността “Кино и Телевизия” реших че по - подходящо ще бъде Западното крайбрежие и по - точно : Лос Анджелис, Калифорния. Била съм в други части на САЩ, но никога в Калифорния, затова бях много развълнувана да замина да уча там. Изпитите, които положих за да кандидатствам бяха тойфел и САТ. Документите, които подадох бяха диплома, мотивационно писмо, две препоръки на преподаватели, тойфел и САТ.(това беше преди з години и нещата може да са се променили оттогава.)
След около няколко месеца получих отговор от университета че съм приета. Края на Август заминах за страната, в която мечтите се сбъдват. Заминах за Лос Анджелис без да познавам абсолютно никого там, но това не ме спря.
Образованието в САЩ е много различно от това в България. Ако искаш да имаш бакалавърска степен освен специалните предмети трябва да завършиш курсове и по общо образователни предмети. На семестър взимаш по около 3-4 класа. Всяка специалност има определени предмети които са задължителни за тази специалност и това са специалните предмети. Останалите предмети са от общо образователните. Тези предмети са разпределени в различни графи като например: “Природо-математически науки” в тази графа се включват: химия, физика, астрономия, биология, география и биология. За да запълниш изискаването за общообразователни предмети в природо- математически науки трябва да избереш два от тези класа и да ги завърши с приемлива оценка. Има различни подобни графи с много класове, от които трябва да вземеш само определен брой. По Принцип имаш широк избор във всяка една графа. Освен че сам си избираш какви класове да взимаш, сам си избираш и преподавателя, с когото да ги взимаш и часа и деня в които да ги взимаш. (избираш от наличните предложения, които по принцип са около десетина)
Професорите са компетентни и достъпни за комуникации със студентите. Отнасят се с теб като с равен и ти помагат ако имаш нужда от помощ независимо каква. Базата е впечетляваща. Библиотеката е огромна и можеш да намериш всичко в нея. Всичко е подредено и чисто. Кабинетите са добре оборудвани, снабдени с най-новите технологии. Студентите имат достъп до различни места на кампуса като : фитнес, басейн, ресторанти… Има различни клубове към които може да се присъединиш. Има и братства и сестринства. Животът в Америка е спокоен и безпроблемен. Хората са мили и усмихнати. Често когато вървиш по улицата непознат ще ти се усмихне и ще ти каже: “Харесва ми тениската ти.” Винаги можеш да разчиташ на полицията, при обаждане на 911, съответните органи ще дойдат за броени минути. Лос Анджелис е голям и прекрасен град, в който можеш да намериш всичко.
Мога да пиша още безброй неща са преживяванията си в Америка и животът ми тук, но това ше бъде прекалено дълго за четене ;] Знам, че е трудно да се справиш сaм, затова ако някой от четящите това се интересува повече от Америка или Лос Анджелис, и мисли да учи тук, и иска повече информация, нека не се притеснява да се свърже с мен. С радост ще отговоря на каквито и да е въпроси и ще помогна с каквото мога. Емайла ми е: yanaboz@hotmail.com
Ще се радвам да помогна :]]
Яна Б.
yanabojkova
 
Topic author
Posts: 1
Joined: 07 Oct 2013, 01:35

Return to Споделено

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
x

#{title}

#{text}