Ученици представиха образованието в бъдещето!

Днес 30.04.2019г., 157 Гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“ организира и проведе първата по рода си среща на ученици от няколко училища на територията на София област, на която бяха представени и обсъдени идеите за образованието в бъдещето. Изкуственият интелект и онлайн платформите за провеждане на изпити, иновациите и практическата насоченост в образованието, интерактивното обучение и новите технологии в електротехниката бяха сред дискутираните теми.

Заложените в програмата доклади представиха гледните точки на учениците за дигиталното обучение и иновативните методи чрез внедряване на информационните технологии в образованието чрез компютърното моделиране, дигиталните изпити и тестове, каквито тенденции се очертават по пътя към изграждане на образованието в бъдещето.

Елена Георгиева, директор на 157 Гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“ изнесе доклад на тема „Образование в бъдещето“.

На учебната конференция присъстваха ученици от 127 СУ "Иван Николаевич Денкоглу“, Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“, 157 Гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“, СУ „Васил Левски:“ гр. Елин Пелин, „Професионална гимназия по електротехника и автоматика“.

Сред гостите бяха д-р Красимира Чокова от Българската академия на науките, която представи доклад на тема „Оптимизация на портфейли“ и Виктор Веселинов, директор на Детски център за авиационни и космически науки „Младият авиатор“ и оператор на авиосимулатор „Фотоника“.

 

Организатори на конференцията:

Виктория Митова - учител по История и цивилизация,

Мартин Хаджидимитров - библиотекар,

д-р Паулина Андонова - учител по История и цивилизация

и ученици на гимназията.

previous arrow
next arrow
Slider